Over Mij

Ik kom uit Amsterdam, mijn voorouders zijn daar al in de 17e eeuw neergestreken. Maar ik groeide ook op met de buitenlandse familieleden die in de 19e en 20e eeuw emigreerden en waarmee we de familiebanden aanhielden. En er zijn grootouders met wortels in Drenthe, in Zeeland en Den Helder. In de voorouderlijke generaties tref ik familie in Frankrijk, Zwitserland, Duitsland, Spanje en Oost Europa, kortom: veel materiaal om uit te spitten.

De zoektocht naar mijn familiegeschiedenis begon toen ik mijn oma hoorde vertellen over haar leven, haar jeugd, en hoe zij opgroeide. Alles wat ik wilde weten kon ik vragen en ik merkte dat ze mijn belangstelling fijn vond. Sinds die tijd ben ik geïnteresseerd in de verhalen van mensen en vraag ik ernaar.

En nog steeds vinden mensen het fijn om te vertellen. Verhalen over de grote en kleine dingen die ze op hun weg tegenkomen, verhalen over de kracht van familie, over de patronen en waarden, de afslagen die genomen zijn, de omstandigheden die in de weg zaten, het geluk wat zich onverwachts aandiende: alles wat er van invloed is geweest en vorm heeft gegeven aan het levensverhaal.

In mijn werk als executive coach en eigenaar van een adviesbureau heb ik sindsdien jarenlang kunnen observeren hoe groot de invloed van levensverhalen is op het werk en op het persoonlijke leven van de mensen die ik ontmoet. Ik schreef boeken en artikelen over zingeving en ik putte daarbij niet alleen uit onderzoek, maar ook uit mijn eigen ervaringen, met mijn gezin, mijn rol als moeder van vier kinderen en de belevenissen samen met mijn familie in binnen- en buitenland.

Daarnaast bleef ik in mijn vrije tijd onderzoek doen naar mijn eigen stamboom en voorouders en schreef ik hierover levensverhalen. Ik merkte dat ik het heerlijk vond om archieven door te spitten en interviews te houden, waaruit er fascinerende verhalen ontstonden.

Deze website is gemaakt omdat levensverhalen ertoe doen. Op deze website deel ik informatie en geef ik tips om je eigen familiehistorie in kaart te brengen en op te schrijven. En moedig ik je aan met checklists, blogs, video’s en tips.
Jouw verhaal is waard op verteld te worden. Ga op zoek, denk erover, vraag aan anderen, puzzel het uit, praat, en beschrijf jouw levensverhaal.

Deze website helpt je op weg. En als je meer hulp nodig hebt, bij het zelf vertellen, of bij het laten schrijven, dan kun je hier ook terecht. Lees onze reviews: bij ons is jouw verhaal in goede handen én wordt het steeds meer jóúw verhaal.